Time to chill

Nu sitter jag här på jobbet och bara väntar på att klockan ska rulla på. Vi har verkligen inte gjort någonting idag, vi var och fikade i gamla vattentornet vid Guldheden, riktigt mysigt faktiskt. Sen har jag kollat på Shrek den tredje. Den är faktiskt riktigt rolig. Jag har även blivit medbjuden till Park lane idag av min arbetskompis, men jag är ju tvungen att tacka nej för jag ska ju på James Bond premiären idag, GRATIS! Men jag är inte så förtjust i James Bond så vi får väl se..

Tjo så länge..

the night before tomorrow

Mitt jobb denna veckan har varit allt annat jobbig (delvis). Idag var vi tre personal på en (egentligen två) elev! Inte speciellt jobbigt. Vi skulle egentligen åkt och badat men så blev det inte för någon pump var trasig. Så vi begav oss till IKEA med våran ensamma elev. Vilken lycka, jag kunde då passa på att köpa min hylla som jag är i väldigt stort behov av! Det var en riktigt skön slapp dag idag.

Nu har även min kära Sanna varit här hemma och vi har haft det riktigt mysigt! Vi har pratat, pratat och fikat! Levande ljus, underbart sällskap och bra musik - Myspys!

Men nu ska jag gå och nana. För även om det var en mysig kväl idag så är det en ny arbetsdag imorgon. Men det är ju fredag så det kommer bli trevligt.




Saving money for better days

Jag måste bara lägga in ett litet inlägg om mig och mitt sparande. Alla som känner mig väl vet att jag inte är den bästa på att spara. Men om man jobbar och tjänar pengar så är spara nästan ett måste. Så nu är jag en rik jävel ska ni veta. På mitt sparkonto har jag nu 14000 kronor! Wow, jag är verkligen imponerad av mig själv!


min minibuss!

Gud, jag vill verkligen ha denna bilen! Men dom finns verkligen ingenstans att köpa. Om det är någon som hittar en annons på en sådan här minibuss så måste ni bara säga till!
Nu har jag suttit och kollat på alla möjliga sidor men dom existerar fan inte. Men jag ska ha en sådan här bil om det så är det sista jag gör!!

intressant?

Det ska bli så skönt med helg. Även om denna veckan inte är så jobbig, mest slappa och titta på film, så ställer min elev mig två miljader frågor varje minut. Jag är så himlans trött i huvudet. Nyss satt han vid datorn och vill guida mig igenom alla bilars regestreringsnummer i februari..okej? Det låter ju intressant, INTE!
Snart ska vi gå och bowla, trevligt, sen ska vi gå och äta på en lunchresturang. Bara inte min elev får panik..!

Idag är det teckenspråkskurs. Jag hoppas verkligen inte han ska förhöra oss på filmen som vi såg för två veckor sen. Jag hängde inte alls med! Men lite lärde jag mig ju så jag var nog inte helt efterbliven. Men det ska bli kul.
Sen måste jag ju plocka undan inne på mitt rum idag, ska ju få finbesök imon..

dear friends

Nu har jag precis suttit i telefon med min kära sanna. Det är så himlas skönt att få prata av sig ibland, mysigt att bara sitta och prata. Men det ena leder till det andra så nu måste jag städa på mitt rum imorgon för att hon ska komma hit på torsdag. Men vad gör man inte för sina kära! 
Innan det var jag ju ute med millan på en promenad och sedan en sväng hem till henne. Vi pratade också en massa, så himla skönt.

Jag har även kommit på att det inte alls är som jag skrev i förra inlägget om telefonräkningen. Även om jag inte har pojkvän så har jag ju en massa underbara kompisar istället. Ibland när man vill ha någon att prata med så finns ju dom där. Så telefonräkningen blir inte speciellt låg iallafall!
Så detta inlägget är till alla underbara människor i min närhet! Puss på er, ni är underbara!

one of these days

Pratade nyss med Millan på telefon. Ååh, hon har träffat en kille! Gulligt. Jag trivs som singel men det är klart att man vill ha någon som ringer bara för att se hur man mår, eller som kan ligga och bara krama en när livet inte går samma väg som du. Klart jag vill ha det. I min familj är jag och min hund dom enda som inte har sällskap. Det kan bli riktigt deprimerande när man sitter i soffan och alla andra har någon att krama medans jag får i empati för mig själv sitta och krama en kudde. Klart det är trist. Men för att se det från den ljusa sidan så kan jag ha min säng för mig själv, inga höga telefonräkningar och inget distrationsobjekt i huvet. Men är det verkligen så jag vill ha det?

Now listen to me and hear what I've got to say
love will come your way one of these days
and in just a matter of time
every little thing is gonna be just fine

                                ~ Fun and Games - Caesars


 


song and lyrics

    Jag har en ny favoritlåt. Jag lyssnar seriöst på den hela tiden!
Paolo Nutini - These Streets
Den är allt förjäkla mysig.

Where'd the days go?
When all we did was play
And the stress that we were under
wasn't stress at all
Just a run and a jump into a
harmless fall from
   Walking by a high-rise to a landmark square
You see millions of people
with millions of cares
And I struggle to the train
to make my way home
                                                    I look at the people as they sit there alone

Mejl

Åååh, jag har fått mejl från frugan.. var änna ett tag sen man hörde från henne nu. Tur att du har det bra i landet med dom snygga pojkarna min kära. Jag stötte på frugans päron igår, mycket trevligt. Har inte sett dom på ett tag. Dom nämnde att frugan fått jobb på ett dagis, där blir hon förövrigt kallad för karamell. Sweeet!


bedårande

Frugan, för att du ska få se att jag visst ska ha en massa bilder på dig på min fotovägg så ska jag säga att jag bland annat skrivit ut denna bedårande bilden på dig idag! Den ska självklart upp på min "wall of fame"..


wonderful

Jag glömde ju berätta att jag och min elev satt och kollade på Bert idag! Vad skulle barndomen vara utan Bert Ljung? haha Han är bara för underbar!
Jag har även kommit på att jag blir helt nerkärad i sådana som Bert. Som han i Juno, Är han inte helt underbar? Eller han i Made of honor, han som är med och spelar basket! haha, jag kan verkligen inte sluta le. Är dom inte helt underbara?

bathtime

Här sitter man och riktigt suktar efter mat och så blir det koldolmar! Va fasiken, jag kunde knappt kolla på det!
Men alla förutom jag och min elev tyckte det var gott så någon smak måste det ju ha iallafall. Nu ska jag äntligen få åka hem snart, skönt! Jag har bara suttit här i en timma nu och väntat på att tiden ska gå.

Jag fick förövrigt reda på att vi ska åka och bada med eleverna på torsdag! USCH, då måste jag visa upp min bleka vinterkropp. Jag vill inte, jag hatar verkligen att visa upp mig i bikini. Helst skulle jag vilja bada med långbyxor och långtröja på! Men jag får ju betalt för det så det ska nog gå bra, förhoppningsvis.
Imorgon ska vi till min förvåning åka till Triumf glass, ÄVEN om det är svin kallt ute! Lite lustigt men men, jag behöver ju inte betala för glassen iallafall.

Universeum

Nu har vi varit med eleverna på Universeum. Jag tror faktiskt att jag tyckte det var mer spännande än eleverna. Min elev ville mest prata om andra saker som rättssystemet och sådana djupa saker. Suck, orka sånt!
Nu ska vi snart äta, jag är utsvulten! Sen är det inte så långt kvar tills eleverna ska hem, då ska jag äntligen få åka hem och sova! Skönt.

Igår var jag och min kontaktperson inne och bowlade på star bowling. Jag vann, jag säger bara wow, rena rama turen! Sen gick vi och fikade. Det kändes lite stelt men jag hoppas att det är bara för att det är så nytt och inte för att vi inte passar ihop. Men vi får väl se hur det utvecklas. Mer om detta senare
Måste gå och äta nu..
ciao

Singing in the shower

Nyss i duschen kom jag på mig själv att jag stod och sjung på en lite förjäkla bra låt. American pie - Don McLean. Jag kunde nästan hela låten och så stod jag och dansade lite till. Men som tur var så var det ingen mer än jag inne på toan, så dom slapp höra mig skönsång! Haha

So bye-bye, miss american pie.
Drove my chevy to the levee,
But the levee was dry.
And them good old boys were drinkin' whiskey and rye
Singin', "this'll be the day that I die.
"this'll be the day that I die."

Did you write the book of love,
And do you have faith in God above,
If the Bible tells you so?
Do you believe in rock 'n roll,
Can music save your mortal soul,
And can you teach me how to dance real slow?

Well, I know that you're in love with him
`cause I saw you dancin' in the gym.
You both kicked off your shoes.
Man, I dig those rhythm and blues.

I was a lonely teenage broncin' buck
With a pink carnation and a pickup truck,
But I knew I was out of luck
The day the music died.

spådom och sjärntecken

Idag ska jag bowla och förhoppningsvis åka in till stan en stund innan med tessan och Kristoffer för att shoppa lite! Det är jag värd!!
Igår var jag och Tessan hemma hos Sanna. Väldigt mysigt, vi satt och pratade och åt jätte god kladdkaka (sanna, den får vi äta igen!) men sen blev tessan lite rastlös så vi tog fram det nostalgi fyllda spelet "tjejsnacket". Det är klart, jag kan ju ersänna att frågorna var lite på lågstadienivå men gud va kul vi hade ändå! Haha, Sanna fick sju poäng för att skriva en dikt på högst tio bokstäver. Den lät så här..; Du är vacker, du är fin, precis som en sexmaskin! ja, det är ju inte varje dag man får en sån fin dikt tillängnad sig.. Efter spelet var det någonting om spådom som man skulle kolla och jag och tessan ska tydligen träffa en massa killar bara inom två månader medans Sannas spådom mest handlade om mig, och att hon ska få en massa materiella ting. Haha, stackars dig!
Men det värsta kommer nu. Vi blev lite fast i det där ämnet om att spå och lite så så vi läste i sannas tjocka sjärnteckens bok. Det var hemskt. Tvillingar är tydligen otrogna, lögnaktiga och väldigt frihetslystna. Okej, vi kommer aldrig att kunna ha fasta förhållanden eller kunna gifta oss. Vi söker alltid efter nya äventyr och är väldigt rastlösa. Vi får väl hoppas att det första inte stämmer!! För i så fall tycker jag faktiskt synd om mig själv.
Men nu ska jag göra mig iordning och vänta på ett samtal från min kontakt person! Todelo


Tessan fick äran att stå coh skrika "jag älskar killar" ut genom dörren!


Och Sanna fick äran att leka tupp (en mycket ostabil en)

konsten att pryda en vägg

Hela morgonen har jag letat LP-skivor och satt upp lite tavlor på mina tomma väggar. Jag blev faktiskt ganska nöjd!
Nu har jag varit inne o duschat och ska alldeles strax göra mat åt min kära tessan för att vi sedan ska åka till Sanna, mys.
Men här kommer iallafall en bild på en liten start på en fotovägg (ignorera dom gamla tapetarna i balgrunden!):


I need my beauty-sleep

Här sitter man och bläddrar mellan tv kanalerna och bara hoppas att tiden ska skynda sig så jag får gå och lägga mig. Men så kommer man till femman, Woho! Där är den, filmen som jag så länge velat se. Man on fire! Det kunde verkligen inte bli en bättre kväll. Jag har skrattat, varit allvarlig och gråtit! En film kan inte bli bättre än så!

Imorgon ska vi hem till Sanna på en myskväll. Ska bi trevligt. Bara slappa och ta det allmänt jätte lugnt! Alltid lika trevligt. Sen senare på kvällen ska jag och tessan in och möta upp en förhoppningsvis inte allt för snegående kristoffer.
På söndag ska jag bowla och fika med min kontaktperson. Kul, jag får väl hoppas att jag inte är allt för dålig! Fika, jag älskar verkligen att fika. Att sitta på ett cafe och prata om allt och ingenting och titta på en massa roliga människor. Den perfekta hobbyn!

Men nu ska jag nana, en tuff arbetsvecka har jag bakom mig så sömn är verkligen någonting jag behöver!

Transibiriska järnvägen


Nu sitter jag här och bara väntar på att maten ska bli klar. Men så ploppa det upp i mitt huvud och jag var bara tvungen att kolla upp det. Jag skulle verkligen vilja åka Transibiriska järnvägen hela vägen till Kina. Hade inte det varit ett rikitgt äventyr? Fatta vad mycket man kommer att se och upptäcka! Wow, säger jag bara! Däremot blir man ju lite deppig när man ser ett ca pris på 27,950 spänn. Men då ingår tågbiljett, hotell i alla ställen och länder där man stannar, visum till alla länderna och sedan flygbiljett hem från kina + färjan från Stockholm till Helsingfors. Ååh, det hade bara varit så kul. Men som alltid skriker kontot av brist på pengar...


fri som en fågel

Gud va jag vill luffa! Att bara gå dit vindarna bär mig. Jag satte på tvn för en liten stund sen och till min lycka var Rasmus på luffen på tv..Gud va jag vill luffa, det hade varit så kul. Jag vill luffa runt i asien och europa. Utforska, söka äventyr och träffa massa nya människor.  För att vara fri som en fågel;

Se på luffarn som går där på vägen,
se på luffarn Guds lille fyr.
Så snart som det blir vår
går han ut och går
för att söka sig äventyr.
Han går så långt som vägarna räcker,
han har en oro och en längtan i sitt blod.
Och när som sola skiner
då far vanvett i'n,
det är det som ger honom hans mod.
Han vill va fri som en fågel,
fri som en fågel.
Och då är det som
nånting ropar; Kom!,
i hans galna luffareblod.
Han vill va fri som en fågel,
fri som en fågel.
Och då är det som
nånting ropar; Kom!,
i hans galna luffareblod.
Se på luffarna som går där på vägen,
se på luffarn Guds lille fyr.
Nog blir han trött ibland
och då tänker han;
"Varför söker jag äventyr?"
"Varför måste jag vandra och vandra,
det finna så många klokare bestyr.
Så varför ska jag då
bara gå och gå?
Jag kanske vandrar åt helsefyr..


responsibility at work

Ansvar. Är inte det det roligaste som finns på jobbet? Nästa vecka är det lov men vissa elever ska fortfarande vara kvar i skolan. En kille som jag ska ha huvudansvaret för har föräldrar som vill ha en massa svar på frågor. Självklart ska ju då jag försöka med detta. Jag har även blivit fotograferad för att det är en annans föräldrar som är så himlas oroliga hela tiden och vill inte att jag ska ta hand om deras son om dom inte vet vem jag är! Lite lustigt.

Nu ska jag starta upp en bildlektion av något slag, för jag är ju så himlans estetisk!

those working days

En stor kopp kaffe och min nu lactosfria mjölk är precis vad jag behöver eftter en lång gympa lektion. Men måste man ta en massa prover för att hundra veta att man är lactosintollerant? eller kan man avgöra det själv? Jag mår liksom skit i min mage när jag dricker vanlig mjölk med känner ingenting med lactosfri!? Jag känner att jag faktiskt avgör det själv! Så punkt slut!

Men nu måste jag dra mig tillbaka till en matte lektion där dom kanske behöver min hjälp.

bedtime

Jag har pratat med farmor om våran lilla secondhand-shopping-dag. Ska bli jätte mysigt. Jag ska leta efter en stor spegel och en massa olika (stora som små) ramar som ska upp på min extremt TOMMA vägg. Sen ska vi även kolla lite annan shopping, trevligt. Hon satt även om berättade om antikdeckarna som hon satt och tittade på. Inte speciellt intressant men bara för att hon är så söt när hon berättar om det så ville jag lyssna.

Imorgon kommer min andra lön. Wej, money money. Det blir till att spara spara! Om jag bara kan hålla i pengarna tills jag kan komma in på mitt konto och lägga över pengarna..


I've pushed to get through, The crowds in twisted zone
Just to find I'm right back here, Doing what I'm told
So take my hand, Don't let me surrender
'Cuz maybe someday
Yeah, in time

Things will go my way
Things will go my way

For all the lives I've tasted
Just looking for the truth
For all the dreams I'm chasing, What am I to do

The way I are

Idag har varit en sådan dag som inte är speciell över huvud taget. Trist. Min rast gick till att så och prata med en elevs personliga assist. Han har ett mycket lugnare jobb än jag kan jag ju meddela. När vi stod och pratade hade hans elev sovtimma. Om man ändå hade det. Man kunde bara gå och lägga sig en timma inne i ett vilo rum mitt på dagen, hade ju inte varit helt fel.

Tiden går så fort, det är redan höst och torsdag på veckan som precis börjat. Tiden riktigt flyger förbi. Kändes som inte allt för längesen som man skulle gå in i klassrummet och möta alla nya klasskompisar i en av Hulebäcks salar. Att ha en massa kompisar som man enbart har i skolan. Att komma bort ifrån partille, sävedalen. Men man har verkligen utvecklats och utan alla dessa gupp i mitt liv skulle kanske jag inte vara den Emelie Tellström jag är idag!

good looking girls

Pust, nu är jag äntligen klar! Nu är allting iordningsatt.. men det är så fruktansvärt TOMT! Men jag ska ringa till min farmor så får hon och jag allt ta och åka in till stan för att shoppa ramar och en stor spegel second-hand. Min mamma tycker att jag har alldeles för stora drömmar om mitt rum. Men vad skulle livet vara utan drömmar?

En helt lugn vecka har ajg framför mig, faktiskt riktigt skönt. Men på lördag ska jag förhoppningsvis träffa min Sanna för att mysa!  
Imorgon börjar arbetsdagen med teater, skönt eftersom det innebär avslappning och högläsning, inge vidare ansträngande. Jag har även fått beröm idag för att jag är så himlans estetisk av mig.. Man tackar, jag kan ju ersänna att jag gillar att måla, klippa, klistra och pyssla, alltid lite trevligt att få det påpekat, haha. Nästa vecka har alla elevrna lov. jag är avis. Men som tur är så kommer veckan att bli riktigt lugn. Dom få eleverna som är kvar ska vi ta med på Universeum, Eldorado (ett slags dagställe med en massa olika aktiviteter) och så ska vi bowla. Kulkul. Jag slår vad om att den killen som jag har hand om kommer älska Universeum! haha, han skrev å sin utvecklingslapp att han ville gå på den "stora skolan" där alla dom andra eleverna går. När jag frågade varför svarade han; "för att alla snygga tjejer går där!", Naaw. han är allt för söt.

Men nu ska jag göra mig själv en lyxig kvällsfika och sedan dra mig ner till mitt halvt nya rum!

The forgotten mind..

Det är bara tisdag och det har redan sprudlat av hemska saker! Igår när jag och två halft blinda elever skulle gå från bamba till klassrummet kollar jag bort bara för ett ögonblick och då SNUBBLAR en av dom på en stenbummling på marken och rakt ner i en lerpöl med näsan före! Jag skäms ännu. Och idag, tisdag.. Jag har ju pratat så mycket om att jag ska träffa en potentiell kontaktperson idag efter många om och men. Åååh, jag visste att det var någonting idag som jag hade glömt. Då när jag väl kommit hem för att andas ut ringer det på min mobil och då är det ju såklart samordnaren från kommunen som undrar var jag är. Jag blir så jävla arg på mig själv att jag är så jävla glömsk. Så jag störtar ut till bilen och kör i racerfart upp till Furulund. Men som tur väl är så är killen som jag ska möta riktigt mysig och kan ha överseende med min glömska. Vi hade faktiskt mer gemensamt än jag trodde. So now its me and him! Vi ska höras i veckan och det kommer faktiskt bli trevligt. wiee, bara han kan stå ut med mig?!

Nu har jag även satt ihop min nya bokhylla och ställt in den på mitt rum, blev faktiskt bra. Jag har ändrat på min säng och slängt en hel stor påse med skräp, jag är så stolt över mig själv!!
Men gud, nu är klockan mycket och jag måste verkligen sova, jag har ännu en evinnerligt lång dag på jobbet imorgon med en massa apt och annan skit. Men men, jag är ju en hårt arbetande kvinna och vad gör jag inte för pengar just nu?!! Hehe

NattiNatti


kulturella människor

Nu är jag äntligen hemkommen från jobbet så att jag kan fortsätta med mitt rum. Men gud vad det känns som om det är mycket kvar att göra. Möblera om, sätta ihop min nya bokhylla och få in den, måla, sätta upp hyllor, sätta ihop en lampa och fixa iordning garderoben. Suck, måste verkligen ta en powernap på det! Ibland önskar man att allting bara skulle vara klart när man öppnar ögonen på morgonen så att man slipper vakna i all den röran som det är här just nu.

Stod och pratade med min pappa för en liten stund sen medans jag dukade. Tilda ska på teater med sin klass idag. Jag vill också gå på teater, musikaler, opera och annat skoj. Jag vill också vara lite kulturell. Är det någon som vill bli kulturell med mig?

Påtal om annat så hade jag och alex en liten mysig skateboard kväll härom veckan. Förutom det att vi inte kan göra några tricks så var vi bra. Vi kan ju iallafall åka frammåt!


lantchips

Efter att jag slitit med mitt rum och mot mina principer slängt en massa saker åkte jag, Millrud och Angelica in till stan för att hämta Nicke. Sen begav vi oss till Ica för att inhandla lantchips med dip till filmen, mums. Men självklart så ska ju Millrud leka nyttig så morötter fick bli en något smaklös ersättning för hennes del.
Haha, kom och tänka på en rolig liten kommentar som Millrud kläckte ur sig, "kommer du dokumentera detta på din blogg nu?" haha Millrud, jag antar att du kommer läsa detta, du är söt!
Ännu en mysig kväll med mina älskade små vänner. Puss på er


walk-in-closet

Pust, nu har rasten äntligen börjat. Jag har sovit fyra timmar i natt och kom hit imorse klockan sju för att göra frukost. Men vad gör jag inte för mina små gulliga elever!?
Just nu längtar jag faktiskt hem till mitt rum som är på väg att ändras! Finally! Jag, mamma och pappa var på IKEA igår och jag inhandlade en mörkbrun bokhylla, en lampa, galjar, korgar, en hylla och en halv liter färg. Mycket trevligt. Så här ska fixas(även om tapeterna kommer sitta kvar). Jag ska förhoppningsvis få ut min garderob idag och plocka ut allt bröte ur gå-in-garderoben utanför mitt rum, så att jag äntligen kan hänga in mina kläder i i ett mer utrymmesfritt ställe. Kulkul. Men först ska ju dagen på jobbet sakta passera..

Men nu ska jag till personalrummet och dricka mitt kaffe, mums


Oh, how I love to be around

Igår begav jag mig hem till min kära Sanna för att ta en drink innan utfärden på stadens gator. Sanna förvandlades till bartender och blandade till en utsökt Piña colada, mums.
Jag och Sanna skulle ju egentligen åkt på klassfesten men eftersom det låt mitt ute i ingenstans och vi inte skulle kunna komma därifrån så åkte vi inte till stan istället, utan Mathias. Suck. Vi satt och velade fram och tillbaka i en timma vart vi skulle gå. Tillslut stod det mellan Kontiki och Stars n´ Bars. Eftersom det var fyra årsfirande på Kontiki och vi antog att det skulle vara jobbigt mycket folk där drog vi oss mot Stars n´ Bars. Men vägen dit var inte lätt akn jag lova. Det spöregnade och stressade som vi var satte vi oss på FEL buss, pust. Vi hoppade av vid sahlgrenska och hoppade kvickt på spårvagn 13 som vi väl på kom på att den inte heller gick till järntorget. Av 13 spårvagnen och ut i spöregnet. Men tillslut kom vi iallafall på en buss till järntorget.
Efter lite köväntande kom vi iallafall in till bra musik (som under kvällen böev allt sämre) och trevligt folk att titta på. Raka vägen fram till baren blev det men även här fick vi vänta en hel evighet på att dom otroligt sega killarna i baren skulle lägga på ett kol. Men vi dansade i värmen tills det kändes som svettet rann på oss, tillsammans med alla dom otroligt härliga människorna på dansgolvet. Klockan tre värkte benen och öronen tjöt till den höga musiken och vi bestämde oss för att bege oss hem till sängen. Men magarna kurrade och burger king var blott ett ögonkast ifrån. Men det må jag säga, att stå och vänta i en jävligt lång kö, köpa en hamburgare och sedan vänta en timma på nästa buss eller att ta bussen hem om två minuter och ta en macka hemma i värmen så är det ínget svårt val.
Väl hemma rostade vi mackor med ost och gick sedan utmattade och la oss.



mjölk-klubben

Idag tog jag modet till mig och började slänga lite saker i mitt skåp och mina lådor för att jag ska kunna sätta in en ny bokhylla. Det var faktiskt roligare än jag trodde, jag hittade en massa olika saker som är väl värda att spara om inte rama in! Jag läste lite i mina gamla dagböcker sen jag var åtta år och uppåt. Gulligt. Sen hittade jag en massa papper som jag sparat och sedan glömt av. Lite kärleksbrev och dikter och sen detta fantastiska klubbkort med tillhörande regelkort och ett papper på medlemmarna i klubben. Nostalgi. Carro, kommer du ihåg? Haha, det var tider det, vi slet verkligen med dessa korten, haha


Bowling

Nu är jag hemkommen efter en mycket trevlig personal-afterwork-fest-middag eller något liknande. Det blev mycket god mat, vin och lite bowling (skorna är fruktansvärt heta) och mycket skratt! Måste bara skryta med att jag faktiskt var ganska duktig idag, jag fick 329 efter två och en halv "serie". Mycket imponerande! Det ska bli så skönt att gå o lägga sig nu men först en promenix med Märta. En lång dag på jobbet men som tur var så avslutades det med mycket trevligt sällskap och bowling! nattinatti på er alla



dreams

Har nu kommit hem från en fika i staden med min undersköna Sanna, myspys i den nyomgjorda källaren på Frank´s men innan det ett strosande runt i hela majorna och staden i över en och en halv timma. Men det var mysigt. Vi pratade om allt och ingenting men speciellt om att hennes mamma och pappa ska utnyttja den låga kursen nu på Island genom att köpa en lägenhet. Hur kul som helst. Då sa vi att det skulle vara mysigt att flytta dit och jobba och bara leva och vara. Bo i en egen lägenhet och ha grymt kul!
Just nu består mitt liv att att jobba.. Men det var inte alls så som jag ville att mitt första år efter gymnasiet och studenten skulle vara. Jag skulle ju resa, äventyra och träffa en massa nya människor. Vad hände med detta? Men för att kunna förverkliga några av mina drömmar behöver jag ju pengar. Så medans jag nu ändå har skrivit på kontrakt fram till jul så kan jag ju jobba och så ska jag fanemig få ihop lite pengar.

Men nu måste jag sova, fick reda på innan jag slutade idag att jag ska på personalmöte klockan åtta imorgon bitti, suck! Men men. Sen måste jag skriva ner alla timmar jag varit lärare så jag får extra betalt! Woho, moneymoney.
Och idag ringde dom även från kommunen så på tisdag ska jag träffa min potentiella kontaktperson! Kulkul!
Nattinatti


en slags hatkärlek

Fick ett sms av min kära Sanna för en liten stund sen, det ska bli klassfest! Woho, på lördag smäller det! Ut i skogen ska vi för att träffa denna klass fylld av hatkärlek. Men det ska bli kul att träffa dom igen även om det inte gått så lång tid sen senast..


Hatkärlek

what a beautiful day

Vilken underbar dag! Solen har tittat fram och för att citera en av lärarna jag jobbar med; "jag mår bra i själen", haha lite roligt. Jag älskar när man vaknar på morgonen och känner att det faktiskt kommer bli en bra dag trots att man knappt orkar sig upp ur den varma mysiga sängen.

Så jag och min lilla plutt tog en promenad bort till affären för att köpa naturgodis och plättar till Märta som fyller fyra år idag, congrats. I affären träffade jag an old friend named Rikard. Det var verkligen längesen! Jag blir så avundsjuk på honom när han stod och berättade att han ännu en gång ska åka till tankbåten som han jobbar på. Nu är den stationerad i Afrika. FUSK! Och sen ska båten kanske åka vidare till Brasilien. Ja, vissa har det allt bra. Vi fick skjuts hem i hans nya gamla volvo. Haha, "det är centrallås", det var det fräckaste med hela bilen, wow!
För att ta vara på denna fina dagen ska jag nu ta mig en promenad med födelsedags hunden.

Påtal om annat, Sanna, vi måste ses någon dag nu! Long time since last time, it sucks!

It was a beautiful day
Don't let it get away
Beautiful day
                          ~ U2




Change

Idag har jag tänkt väldigt mycket på förändringar. Man utvecklas och blir en mer utvecklad person av sitt yngre jag. Jag tänkte också på hur man har ändrats i stil och personlighet. Okej, jag är fortfarande ofta glad och ganska sprallig men förutom det.
Idag när min lilla plutt kom till mitt jobb för att vi skulle åka hem tillsammans kände jag verkligen hur mycket som förändrats. Plutten går i nian nu och är ute på praktik, själv har man gått ut gymnasiet och har börjat jobba. Man har kompisar utanför sävedalen, man snackar inte lika mycket skit och förhoppningsvis ser man inte likadan ut som då.. Jag har kollat igenom lite bilder från första året på gymnasiet, man märker verkligen hur mycket man har förändrats bara under tre år. Helt otroligt!

But I like change! Man utvecklas och växer med hjälp av alla människor och hinder man möter på vägen till framtiden. Dessa människor har verkligen en stor påverkan på hur vi kommer att fortsätta se på vissa saker i livet. Ceep on changing, pleace!




~


      ~ Take care of the time in your life, cause time is what your life is made of


..



 






Where'd the days go? When all we did was play
And the stress that we were under wasn't stress at all
Just a run and a jump into a harmless fall from
Walking by a high-rise to a landmark square
You see millions of people with millions of cares
And I struggle to the train to make my way home
I look at the people as they sit there alone
                               ~ Paolo Nutini - These Streets






Spetsigt värre

En helt underbar höstdag har spenderats på mormor och morfars vind. Där finns en massa roliga saker kan jag lova. Jag hittade bland annat en helt underbar klänning (på bilden). Den är havsblå och i helt spets.
Om jag inte redan hade tagit studenten och varit på balen så hade jag lätt haft denna på balen. Om man hade sytt in den i midjan och sytt upp den lite, perfekt!

Idag ska jag precis som igår ha en kväll för mig själv och tvn. Tro det eller ej men det är faktiskt riktigt skönt. Sitta och bara vara ensam, utan någons pojkvänn som springer runt eller en mamma som tjatar på en att man ska göra en massa saker. En mysig film, täcke, kudde och en kopp varm mjölk med honung, MUMS.
Så ikväll blir det en riktigt lugnt kväll för imorgon börjar ännu en lång arbets vecka, pust! Denna veckan ska det även komma in några praktikanter som oftast behöver mer hjälp, usch jag skulle ge vad som helst för lite semester. Bara en dag att pusta ut hade varit förjäkla skönt. Men nej nej, här ska det jobbas så att amn förhoppningsvis får ihop pengar till en jul/nyårs resa, en perfekt julklapp till mig själv!


pyssel


Usch, nu vaknade jag så där sent idag med. Hela dagen har paserat
och för en gång skull skiner solen! Jag måste ut.

Ibland kan jag få ett ryck och blir helt insnöad på att pyssla. Jag har hittat en
så fin liten ring som jag känner att jag bara måste pyssla ihop. En knappring, gulligt och simpelt. Jag ska banne mig gå in på panduro och köpa mig lite material så att jag kan pyssla.
Men nu ska jag snart hem till mormor och morfar för att ta en titt på deras vind. Där brukar man verkligen hitta en massa udda små ting!

travel

Jag är så himlans sugen på att resa. Jag har även ett starkt
sug till att åka till indien nu till vintern, under jullovet. Åka och vara borta i mellandagarna och över nyår. Det hade verkligen varit förjävla skönt.. men nu måste jag bara hitta någon som har lust att hänga med mig..
Men tänk er att för en gång skull skippa en överkattad nyårafton i sverige med uppklädda människor och åka dit det inte spelar någon roll. Man kan vara avslappnad och behöver inte oroa oss för allas förväntningar. SKÖNT!


Home sweet home



Nu har det varit ännu en lång vecka med jobb och en lång fredag. Kom precis hem från after work:en. Det var trevligt, man fick se ett helt annat perspektiv på några working buddys, men det var lite trist att man inte hann prata med alla. Men jag åkte hem tidigt, några av dom andra gick till en whiskeybar, inte riktigt min grej så det var underbart att få komma hem.
Imorgon ska jag hjälpa mamma med lite olika saker och sen ska jag vara chaffis, trevligt.

Jag har så himlans mysiga och trevliga arbetskamrater och en lärare, störtskön. Hon berättade att hon och hennes dotter brukade åka in varje fredag och besöka olika cafeer. Komma till olika delar av stan, nya ställen. Men ett nytt ställe varje gång. Dom gjorde som så att dom bestämmde en gata och på den gatan var dom tvungna att fika. Sanna, är inte detta en perfekt sak för oss? Jag tycker det verkar mycket trevligt.

Men nu är jag så trött så jag bara svammlar, kudden behöver min närhet. nattinatti

It´s raining man

Jag gillar min tessan. Hon är rolig. Idag när vi åkte hem från mormor och morfar satt vi och sjöng för fulla halsar till It´s raining man, hihi det var roligt.

hattar

Nu är jag nyfriserad och hemkommen från mormor och morfar. Mysigt, Dom är allt för söta! Vi fick duscha och så bjöd dom oss på god fika. Även idag blev det en del nostalgi sen vi var små. Det är så mysigt.
När vi skulle åka hem hittade jag ett par lustiga hattar på en hylla som vi bara var tvungna att testa såklart!
Dom är så söta, min mormor och morfar. Ska allt ta och gå bort dit oftare för att mysa.




haircut

Efter en lång och slitsamm dag i skogen kom jag hem och somnade på min säng. Väldigt skönt. Men nu ska jag snart åka och klippa mig, jag vet inte hur!!?
Det är så tråkigt att bara toppa håret, jag vill göra någonting nytt, spännande. Jag får kolla om jag kan komma på någonting konstigt på vägen ner sen..

Adidas heaven

Man brukar ju säga att kärleken kommer när man minst anar det. Det är så sant. Jag, som alla kanske vet, är en skonarkoman. Men den senaste tiden har jag verkligen kunnat hålla mig borta från en massa sko köp! Men idag, jag kunde verkligen inte hålla mig borta. Jag skulle vänta på bussen en kvart vid allum så jag passade på att gå upp till affärerna. Jag råkar gå in i en skoaffär och där står dom..vita, skimrande och bara ropar på mig. Så vad ska jag göra? Jo jag testar ju såklart hur dom känns på och då är jag ju som vanligt helt fast. Så nu är jag ett par skor och en kärlek rikare. På endast en kvart i en skoaffär och jag är helt såld.
Men för att visa er att det faktiskt var värt dom pengarna som dom faktiskt kostade så ska jag lägga ut en liten bild;
Är den inte helt underbar?! Denna underbar skapelse har nu landat direkt från himlen ner i min famn, and it feels wonderful!



framkallade känslor

Satt precis och kollade på gamla älskvärda bilddagboken. Mathias har laddat upp bilder, fantastiskt. Det var ett riktigt bra tag sen. Men det var ju inte vilka bilder som helst, det var nostalgi. Studenten, rumänienresan, KLASSEN! Det var verkligen nära med en tår på kinden. Det bästa och den värsta dagen!


..

Med fem missade samtal på mobilen och en stressad Anki får jag reda på att ordinarie läraren där jag ska jobba idag är hemma med sin sjuka hund (okej?) så jag ska vara lärare idag! What? Ingen förvarning eller någonting.. gud vad jag bara hatar den läraren just nu. Aldrig någon förvarning, åååh jag vet ju inte ens vad jag ska göra....!
Som tur är har eleverna musik nu så jag har en timma på mig att planera hela dagen upplägg. Även borta på "stora" skolan (där alla andra "vanliga" och dom andra särskole eleverna går) saknas det enormt mycket folk idag med. Alla på det här stället blir verkligen sjuka samtidigt..

Sista lektionen idag är iallafall inställd. så jag hinner hem och andas lite innan jag sedan ska in till stan och möta humle för att öva teckenspråk och ta en fika. Mysigt, då får jag kanske en chans att varva ner mig lite..


christmas spirit

Nu när det är så kallt och trist ute och vi sitter med eleverna på samling på jobbet brukar vi tända lite ljus. Det är ju verkligen en mysfaktor. Men även om julen är långt borta får jag en slags julkänsla av lukten. Och påtal om jul så fick jag det värsta smset av min plutt idag där hon skrev något så hemskt att tomten inte finns. Okej, man har kanske insett detta vid åldern 19 men måste man hela tiden bli påmind. Jag kommer så väl ihåg tiden då man trodde på tomten allt som har med honom att göra. Vilken glädje. Så jag letade fram en liten bild på mig och tessan som små.. för då är man verkligen söt som tärna!, kort, rund och glad. Det är mer känsla i allting, glädje och tokigheter.


shower

Sååå skönt. Nu har jag äntligen fått duscha, även om det medförde besväret att åka hem till mormor och morfar eftersom pappa stängt av vattnet(det nya badrummet är på intåg!) Men skönt var det kan jag lova.
Imorgon börjar jag ännu en gång alldeles för tidigt på jobbet. Redan klockan sju ska jag vara på jobbet för att göra frukost till två av dom små eleverna när jag knappt ens har hunnit ställa om hjärnan till vakna. Men jag tänker på att jag får lön och med det menar jag att jag kan resa! Finally.. Men jag måste vänta fram tills jul.. det är den enda ledigheten jag får, Trevligt..
Men nu ska jag ta och fixa mig en kopp varm mjölk och honung för min hals och två smörgåsar för min mage.
Natti natti

totally makeover

Nu sitter jag här och kollar på lite sommarbilder och fick se detta nostalgifyllda foto. Gud va jag vill till värmen, solen och semestern. Just nu känner jag mig faktiskt som dessa stackars vitvalarna. Men men, jobb=pengar och ingen semester. Så det är bara att fortsätta att drömma och se framåt emot ullareds-resan vecka 45, mys!
Men nu väntar som sagt mitt rum på sin totally makeover. Adios.


the day after yesterday

Idag har jag börjat planera lite hur jag vill att mitt rum ska se ut nu när jag snart äntligen ska få börja göra om där. Men efter att jag suttit några minuter och spanat in min klädhög i fotöljen tröttnade jag ganska snabbt. Men som tur var kom då Millrud, Angelica och Veronica och hämtade mig för att vi skulle åka upp till tessan på cafet och ha en kanelbullens-dagen-efter-fika. Mycket mysigt. Det roliga med att bara sitta och småprata med dessa människor är dom/vi alltid kommer in på så himlans konstiga samtalsämnen. Som tex män som tänder på när feta kvinnor sitter och hoppar på dom.. ja man kan ju undra. Eller att Veronica och Angelica har vunnit en liten tävling för rfsu där dom fick några olika kondomer och en vibrations-ring, en vinst med nöje! Eller vid vilket tillfälle Angelica ska använda sin godis BH..
Trevligt samtal coh en god kaka led mot sitt slut och nu sitter jag här hemma och funderar på att verkligen sätta igång med mitt rum.. jag ska kanske slänga min garderob? en liten början iallfall..



kanelbullens dag

Eftersom det är kanelbullens dag idag och tessan jobbar på cafet tog jag och min plutt bilen dit för att fika. Och vad passar inte bättre än ett glas med mjölk och en lite varm kanelbulle! Mums.

Min hals är forfarande helt fucked-up, jag orkar verkligen inte vara hes. Man blir trött jättefort, man kan inte sjunga eller skratta och värst av allt man kan inte vara social och prata! Jag blir så arg. Men ikväll ska jag kurera mig med lite lantchips och dip framför en bra film. O jag hoppas verkligen att halsen blir bättre tills nästa vecka för då ska jag ju på after work med jobbet och då vill jag faktiskt vara social!
Nu har sanna åkt till Mallorca och frugan åkt till landet med dom snygga pojkarna. Ett ypperligt tillfälle för mig att kurera mig! Men imorgon ska jag kanske fika med Angelica, Nicke och Millrud. MYS.


fika

Igår när jag och sanna var inne och fikade på cafe vanilj i vasa satt vi och pratade om allt och ingenting. När vi satt och pratade om bekymmer som finns just nu med allt spelades det en låt som verkligen är så sann. Jag orkar verkligen inte gå runt och oroa mig för allting hela tiden. Det hade varit så skönt med ett bekymmelse fritt liv..

Det kommer ordna sig, det gör det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli
det kommer fixa sig till slut
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån, det ordnar sig...

                                                           Timbaktu - det löser sig

halstabletter

Hes, imorse när jag vaknade var min hals verkligen inte på topp. Jag är fortfarande jätte hes även om jag knarkar halstabletter. Igår var jag inne i stan och fikade med min kärlek Sanna. Idag åker hon till Mallorca, kul.. Jag vill med bort. Men nu har jag, tessan, jessica och sanna iallafall bestämt ett datum för våran ullareds-sova-i-husvagn-shopping tur. Ska bli mysigt!
Idag ska jag, tessan och frugan ha en liten avskedsmiddag hemma hos frugan. Myspys. Imorgon bitti åker ju frugan till norge för att jobba. Men som tur är är hon ju inte allt för långt borta.

Nu ska jag snart iväg med några av eleverna och dansa. Shake it! Haha, det är förjäkla kul när dom står framför speglarna och kollar in sig själva. Men det är väl deras sett att se hur dom rör sig, inte vet jag.

Men nu ska jag röra på mig in till personalrummet för att hämta en halstablett. Min hals tar död på mig!

..

Nu har vi varit med eleverna på skolans Ted Gärdestad-konsert! Mysigt kan jag lova. Jag satt och sjung med i alla låtar medans en av eleverna nästan satt och sov, lite lustigt. Men nu ska jag snart äntligen få åka hem för att få se om Märta, som har rullat sig i bajs, inte har lagt sig i min säng..trevligt...

..

Det är verkligen jobbigt att jobba. Speciellt när det kommer till att jobba med människor för det är så himlans mycket nya intryck varje dag. Man måste ta till sig så himla mycket fakta hela tiden. Men även om jag är jävligt trött varje dag så har jag ändå tagit på mig att börja klockan sju imorgon med. Dagen efter den längsta dagen i veckan. Möte med alla lärare på skolan, a-lagsmöte, och en jädras massa annan fakta. Och till råga på allt är det teckenspråkskurs nu på kvällen. Men det är roligt så jag vill ju inte sluta med någonting. Men snälla ge mig mer energi. Jag är som ett urladdat batteri med ingen/ingenting som kan ladda om mig. Men jag hoppas på att det bara är så här i början!

Gud va trist att jag alltid skriver om en massa jobb, till och med jag tycker att det är tråkigt. Men men.. just nu består mitt liv till största del av jobb..

Men nu måste jag kila, ska springa till bussen för att åka in till stan och möta upp Humle.

The usual

Kaffe, dator och en otroligt utfrågande elev. Det är vad mina raster på tisdagar och onsdagar består av. Men nu sitter jag här med en nytankad (kaffe) kropp. Även idag ska Lärar-empan visat sina skills genom att hålla i en nyhets-lektion. Men efter resultatet från förra nyhetslektionen som jag höll så kommer det förhoppningsvis gå bra.

Idag är det teckenspråks kurs igen, men innan det är det möte till klockan fem, kul. Men sen är det stress hem och slänga i sig en macka för att stressa till bussen och åka till stan. Stress, god I hate it!

Men nu börjar lektionen.. got to go, Ciao!


RSS 2.0