skridskodans

Nu är jag verkligen hur trött som helst. Vi har åkt skridskor hela dagen och det har varit svin kallt ute. men det har ändå varit mysigt.
Ikväll ska vi på mary poppins, ska bli jättekul. Imorgon är det två nya filmer och så ska jag kanske träffa sarah hemma hos mormor och morfar. Vi får väl se..
Men so long..



Bambi på hal is

Nu är jag äntligen hemma från en dags arbete! Sitter här vid datorn och rippar över lite musik från skivorna jag lånat på biblioteket, Eftersom jag ska börja bli väldigt ekonomisk nu när jag ska börja spara till Asien resan så måste jag ju börja någonstans. Så inga mer skivor! Det blir biblioteket som får stå för musiken ett tag framöver.
Jag håller även på att laga mat samtidigt som allt annat, men vad gör man inte för att hålla sig sysslosatt?! Senare ska jag in till stan och träffa min söta sanna igen för att åka till Aftonstjärnan och se To faro. Ska bli jättekul för det är faktiskt en av de filmer som jag sett fram emot att se. [Bild: To Faro]
Imorgon på jobbet är det friluftsdag, så jag ska ta med mig fem elever för att åka skridskor på heden. Ska bli spännande att se hur det kommer att gå. Jag får väl förhoppnningsvis ta dom eleverna som inte är så duktiga på att åka. Det kommer verkligen se ut som bambi på hal is! Men man gör väl sitt bästa.



film och massage

Jag är så sjukt trött hela tiden. Det kanske beror på att jag kommer hem elva halv tolv varje dag för att jag har varit på film? eller kanske inte.. I måndags såg vi The photograph, den var jätte mysig och den lilla gubben var så himla söt. Det var den bästa vi sett, då. Igår såg vi på Slumdog millionare, det var kö hela vägen ner till entren på draken. Som tur va hade vi köpt kaffe så jag kunde hålla mig vaken. Filmen var jätte bra. Nu har vi två favoriter, vi får väl se om det blir en tredje idag när vi ska se på Revolutionary road..


Idag ska jag även på helkroppsmassage innan filmen. Det ska bli sååå skönt. Ligga där coh få bort alla stressrelaterade spänningar. Nu ska jag därimot in i klassrummet igen för att hjälpa eleverna med matten. So long



in just a matter of time, every little thing is gonna be just fine

Helgen har spenderats till största delen i biosalonger, filmerna har varit av både bra och dåligt material. Sanna somnade ju till första filmen så vi kan väl dömma det utifrån det, haha. Igår åkte pappa till Kiruna igen, lite trist! Denna veckan blir det film måndag, tisdag, onsdag, torsdag och lördag. Puh, fullt upp. På onsdag ska jag även på helkroppsmassage, SKÖNT! På fredag ska jag, tessan, mamma och mormor (vet inte om tilda ska med?) gå på Marry poppins på Göteborgsoperan. Jag älskar att gå på musikaler på operan, någon gång i mitt liv ska jag även gå på riktig opera. Det hade varit så himla kul, får rysningar i kroppen bara jag tänker på det.
Nästa helg ska jag mamma, tessan och tilda åka till landet för total avkoppling. Efter vecka sju ska jag och sanna åka ner till Lund för att komma bort från vårat kära, men just nu tråkiga Göteborg. Vi ska gå runt och kolla in alla snygga skåningar med deras härliga dialekt.

Idag blir det filmen The photograph på aftonstjärnan som jag faktiskt inte har en aning om var den ligger.. jag vet att den ligger på lindholmen, men var? Det blir till att leta upp på internet och sedan gå runt med karta och leta. Tur att man fick mvg i orientering iallafall!

Cinderella in a partydress

Igår var det filmfestivals invigningsfesten. Massa band som skulle spela, blandannat Caesars, cant miss it. Även om jag bara kunde en låt så ska det nu förbättras! Det var sjukt mycket folk, man fick knö sig fram för att komma till toaletterna och när vi såg på spelningslistan att Joel Kinnaman skulle vara där blev vi väldigt besvikna när ingen vissta var han skulle komma. Snyft, man får väl ta och drömma sig bort till Tjenare kungen eller nåt. Men det var en jätterolig kväll/natt med min sängkamrat.


Ceasars

Idag satte jag klockan på nio för att jag i lugn och ro skulle kunna göra mig klar för att möta sanna inne vid bergakungen halv ett. Första filmen hette Forever, den var väldigt seg. Sanna somnade och mina ben halvt somnade. Men vi gav inte upp klockan tre började Kisses, vi hade laddat upp med kaffe och kanelbulle för att hålla oss vakna. Kisses var bättre, man orkade och ville hålla sig vaken. Efter detta bestämde vi oss för att åka in mot stan där vi skulle hitta någonstan att äta. Det blev en snabbis in på weekday där en tröja inhandlades och sedan hittade vi en mysig thi-resturang. Mycket god mat och mycket trevligt sällskap.
Idag blir det en riktig slappkväll. One tree hill och popcorn, måste ju vila inför resten av veckan!


en fin sanna

Rainy Day Women

Nu har jag suttit och tittat på one tree hill sedan halv sju. Jag är verkligen helt besatt! Serien har allt; kärlek, otrohet, gräl, en del människor som man bara blir förälskad i och en del personer som man bara vill hoppa in i tvn och slå till. Vad mer kan man begära. Peytons skivsamling som man skulle göra vad som helst för! Just nu är jag på säsong 2 disc 5. Jag kan ju ersänna att jag velat trycka på spola frammåt knappen ett antal gånger. För just nu är allting vara helt fel. Alla bråkar, förtom två och det känns faktiskt jobbigt att se på. Jag blir faktiskt arg när jag tittar, sjukt.

Idag var det en lång och seg dag. Eleverna var arga och grät och min rast blev inte av för att jag var tvungen att ta hand om en elev, men vad gör man inte.. Det ska bli så himla kul nu när filmfestivalen börjar. Jag vet, ajg har skrivit det många gånger men det värt att nämnas. Inte bara att det blir en massa film och en invigningsfest som heter duga så är det så skönt att kalendern för en gångs skull är lite knökad. Var länge sedan sist.

Men nu är det snart sängen som gäller men varför inte avsluta med ännu ett avsnitt av one tree hill..?..

Life is good

Shit, denna veckan är verkligen späckad. Men det är Såååå kul, jag älskar när min kalender är full (det känns som man har ett vettigt liv). På onsdag är det pappas födelsedag och det är föräldramöte på jobbet. På torsdag ska jag klippa mig, på fredag är det invigningsfesten av filmfestivalen (WOHO, det ska bli förjäkla roligt!), på lördag är det två filmer och på söndag är det en film till. Nästa vecka är nästan värre. Men oo så kul!
Idag kommer Henrik hem från det gråa Ryssland för ett kort tag, självklart ska han ju till sticky på torsdag, förvånar mig inte alls. Vi får väl se om man springer på varandra någon gång. Tessan och Kristoffer har nu skrivit på kontraktet till deras lägenhet.Det händer så mycket nu, precis som det borde vara.

This is the world that we live - The killers

Snyggaste frillan på stället

Igår efter en mycekt lång dag på jobbet, runt nio tiden åkte jag in till stan för att möta min sängkamrat. Vi gick till Sence för att ta några drinkar och prata av oss lite innan vi mötte millrud, angelica, johanna och deras nyhittade bihang. Några drinkar senare och en massa dans till underbar nostalgimusik tog vi följe med två killar som skulle röka. Haha, det roliga va att när vi väl kom ut så sa den ene.. "-låtsas rök nu på tre!".. and so we did. Sen blev vi lite smått överfallna av tjejen-som-"tappat"-sina byxors-biffigaste-vän. Läskigt med dock rolig kommentar, "ursäkta, ursäkta, jag tror att du har tappat dina byxor?!", Haha, oops! Efter att mitt och sannas sällskap småsprang iväg av rädsla fick vi nytt sällskap av två som tyckte att vi såg lite ensamma ut, gulligt. Sen blev det ännu mer dans till nostalgimusik, så kul! Sen när det var dax att åka hem ringer jag en signal till nylund och han är så himla gullig att han kör hela vägen fram till dörren. Nylund är underbar!!


en sängkamrat + nostaligimusik = so much fun!

"Snyggaste frillan på stället"

en fin millrud

nostaligi dansande

She's got her ticket, I think she gonna use it, I think she´s going to fly away..


Även om denna dagen har varit vääldigt seg så har det ändå hänt väldigt mycket. Imorse försov jag mig lite med flit även om jag visste att det var jag som började klockan sju. Men vad gör det när man kommer i tid. Dagen paserade ganska segt men den avslutades desto bättre. Först när jag skulle gå satt jag och pratade lite med millrud och hon bjöd med mig på ett dans/gympa pass på friskis. VÄLDIGT roligt! Det har nog inte varit så roligt att träna på länge! När jag gick från bussen träffade jag madde, det var sjukt längesedan vi träffades nu. Hon har ju varit och backpackat i Australien i tre månader nu. Jag blev så sugen på att åka iväg när hon berättade allt. Eftersom jag har planerat med min kusin malin nu att vi ska åka till asien och backpacka till nästa nyår så frågade jag ju hur mycket hon gjort av med (eftersom Australien är så mycket dyrare). Hon hade gjort av med trettio tusen på tre månader.. Herre gud jag som trodde att jag skulle bli tvungen att spara ihop hundra tusen som min andra kunsin hade innan han åkte bort. Så nu har jag och malin verkligen en chans att få komma iväg. Jag blir bara mer och mer sugen ju mer jag pratar om det. För nu vet jag ju att vi kommer att åka!
Man säger alltid att man vill/ska göra en massa saker som sen aldrig blir av. Men nu kommer det ju värkligen hända. Det ska bli så sjuuukt kul.. woho!

Jag känner redan att jag kommer ha träningsvärk imorgon så jag ska sätta mig och äta lite flingor så att jag slipper anstränga mig, aosch. So long!

three parts of today

Imorse när jag gick till bussen så kändes allting bara så himla bra. Det är inte ofta jag känner mig speciellt snygg eller fräsch när jag brukar åka till jobbet på morgonen, men imorse hade jag inte ont i magen, huvudet eller bröstet och jag kände mig fräsch, helt underbart. Dagen flöt på som den brukar, fast ändå så kände jag mig mycket piggare idag. Jag måste måste bara dela med mig av en så underbar kommentar som en elev sa till mig. Han skulle vinna pengar på trisslott sa han och sedan sa han att han skulle gå till maxi och köpa sig en ny flickvän för vinsten. Haha, han nämnde även att jag kunde få följa med om jag ville. Så söta är dom, tänk om det var så. Ibland vill man bara komma in i deras huvud och se allt dom tänker. Det hade varit sjukt kul.



När jag kom hem såg jag att jag fått brev från lundby sjukhus. Äntligen ska få komma och få låna en "eventrecorder"(för alla som inte vet vad det är så är det som en liten ekg-apparat som man sätter på sig och har den dygnet runt i några dagar för att lyssna av hjärtat.). Ska bli skönt att få det överströkat. Men som vanligt så har jag fått en tid på dagen då vi har en massa möten på jobbet osv. Men dom får klara sig utan mig ett tag..



Jag funderar starkt på att gå ut och springa imon. Förut brukade jag gå ut och springa ibland när jag hade tråkigt men nu kommer jag inte ens ihåg senast jag var ute och sprang. Så från och med imon ska jag börja mitt nya hurtiga liv!

wait for something better

Jag tänkte att jag ska lägga upp en bra låt som piggar upp mig på min rast, kanske kan den pigga upp er lite också. Inte för att texten är jätte uppiggande men ändå..


This is you life - The killers

this is the world that we live in


Jag har varit på bio med min lilla tessan. Changeling blev det efter många om och men, det var mysigt.
Idag har även jag och sanna Hämtat ut ett festivalspass och en biljett till invigningsfesten (den var dyr så jag hoppas att det är värt pengarna!) som är den 23 januari på trädgår´n. Vi satt väldigt länge och valde bland en massa filmer som vi kände att vi vill titta på, jag känner att vi faktiskt kom fram till tio bra filmer! Så nu är vi uppbokade från den 23 jan - 2 feb. Känns faktiskt riktigt kul. Jag ska även försöka dra med mig pappa på en film som jag tror att han gillar. Det blir en dyr tid framöver, men det behöver hända lite saker här hemma nu så det är mer än posetivt!..

Mr tambourine man

Suck, jag fattar inte hur många gånger man ska behöva säga till ungdomarna på denna skolan att dom INTE kan stå och röka utanför varken vårat personalrum eller klassrummen. Nu sitter jag här på min rast och har tråkigt och här inne luktar det inte hallon kan jag ju meddela. Fasen var det luktar rök. OCh vädra kan jag ju inte göra för utanför fönstret ligger alla fimpar och luktar skit.

Fredagarna är alltid segast. Man vet att det är helg imon och att alla eleverna är trötta och trottsiga. Men what to do. Jag är glad att jag iallafall fick min rast nu. Mitt huvud värker och jag skulle gärna gå och sova en kvart eller två. Efter jobbet vet jag inte riktigt vad som händer. Sanna pratade om att hon och några andra kanske skulle ut, funderar på att hänga på. Men jag är så fruktansvärt trött.
Vi får väl se om Mathias hör av sig, jag måste ju få en anledning att åka in till stan så att jag kan hämta ut mitt festivalpass och en programkatalog.

Eftersom det är lite rutin på att lägga upp en låt när jag har tråkigt på mina raster så lägger jag idag upp en låt från ena skivan som jag köpte häromdagen; "Bob Dylan greatest hits"..


bob dylan - mr tambourine man (newport 65')

this week

En helt vanlig dag på jobbet, förutom att vi på en lektion bestämde oss för att ha snöbollskrig. Det var kallt, alla blev blöta plus att alla på något vis bestämde sig för att kasta till största del på mig.. Men men. Efter jobbet skulle jag gå till bussen men råkade hamna på sko punkten och där inhandlade jag ett par nya skor (trodde inte jag skulle äga ett par sådana) för att sedan gå in på kicks och köpa ny parfym.. Aha, då var man där igen, jag måste verkligen lova mig själv att inte köpa så mycket saker. Jag kommer bli pank tillslut. Men pappa godkände skorna (eftersom pappa är min avgörande dommare!) så dom kanske får vara kvar.

Jag har även fått reda på att Mathias åker till Sthlm på söndag, in i lumpen åker alla. Vi har inte träffats sedan studenten så förhoppningsvis ska vi träffas innan han åker.

Min särbo vill jag träffa i veckan och sedan måste jag ju hem och hälsa på Jessica i hennes nya lägenhet. Men hon får vänta på sin pelagonie (den obligatoriska inflyttningspresenten) eftersom dom inte finns än. Sen ser resten av veckan ganska oviss ut. Men det brukar ju ploppa upp lite saker som man kan göra.


Tessan, Mathias och min särbo

Take me on a trip upon your magic swirlin' ship

Efter två VÄLDIGT sköna veckors semester började jag jobba idag igen. Eftersom gymnasiet inte börjar förens imon så var det bara fritidsverksamet idag. TVÅ elever på jag vet inte hur många personal. Så det var riktigt slappt och faktiskt lite tråkigt.
Sen precis innan vi skulle gå hem för dagen kom samordnaren och ville prata lite. Vi är redan alldeles för lite elevassistenter (från åtta till fem) och så kom hon och sa att det är ännu en som inte kommer komma på en månad. Suck jag vet inte hur det kommer bli med helvetiskt kommer det till största sannorlighet bli.

Eftersom det inte blev någon liten kommabort resa under julen nu så tänkte jag att jag ska ta en helg med tessan nu, om hon vill åka med mig såklart. Vi får väl se.
I lördags då jag och sanna satt och tog oss några drinkar på golden så bestämde vi att vi ska ta oss en liten tripp till Lund, dels för att ta en titt på hennes nya hemvistelse (hon ska ju antagligen plugga där nu till hösten) och för att bara hitta på någonting kul som inte har med att bara vara hemma..

Men nu är jag så hungrig, min mage vill ha mat! (Jag är glad att det inte blir sådan mat som henrik äter i ryssland!! typ sallad med leverbitar i, usch!)


The one and only

Isprinsessorna

Igår skrev millrud och frågade om jag ville hänga med till bockemossen för att åka skridskor idag. Shit, jag har inte åkt sedan nian då man åkte med hela klassen. Men varför inte. Så imorse tog jag och carro våra skridskor, någonting att dricka och brogyllens bullar och begav oss till Bockemossen. Jag trillade inte en ända gång plus att jag vann en konståkningstävling (lovar att det var tack vare köttbullen, haha). Men fötterna gjorde ont så efter en timmas åkandes och en liten fikapaus så körde millan oss hem..

 

Blowin' in the Wind

Ännu en dag har jag tillbringat en stund på Ikea, Jag måste säga att jag gillar det bara mer och mer. Men en dag på Ikea innebär en del köp. Idag blev det en ny säng (bredare) och en guld spegel, såå fin. I fredags blev det en filt och en massa galjar. Suck, pengarna bara flyter iväg, ibland vet jag inte ens till vad..
Jag har även inhandlat mer skivor. Idag blev det "The best of Twisted sister" och "Bob Dylan greatest hits". Skivsamlingen blir allt större medans platsen blir mindre.. jag får allt ta och skaffa mig ett snyggt skivställ.

Nu har jag (40 min efter övrig information) packat upp min säng, den är helt UNDERBAR! stor och skön. Så nu tänkte jag att jag ska lägga mig i min nya säng och lyssna på mina nya skivor..


Underbaraste någonsin!






Jag har nog inte gråtit så mycket på väldigt länge. Eftersom det inte är en höjdare till dag idag så satte jag och carro på filmen P.S. I love you, jag har aldrig sett den förut men den kommer ses många gånger till framöver! Den är verkligen hur bra spom helst. För er som inte sett den, SE DEN!









bowling proffs

Igår tog jag, carro, tessan och kristoffer en sväng till Ikea. Jag hittade en sååå himlans fin spegel med guldram. Så där stor, precis som jag ville ha den. Men när jag väl kommer till ta-själv-lagret så finns det två kvar, emn BÅDA är trasiga i glaset! Aaah, typiskt, jag hoppas att den som gjorde det får sju års olycka!
Men sen iallafall så åkte vi och handlade lite mat, åkte hem och käkade och sedan åkte jag, tessan och carro och bowlade. Jag vann, otroligt nog. Jag låg liksom nästan sist hela tiden. Men men.. sedan åkte vi och satte oss på bergakungen och väntade på att kristoffer och max skulle kolla på bio. Vi drack den finaste drinken, raspberry black, mums. Sen hemmåt med tolvbussen.


bowlingskor, snyggt som inget annat!

The winner takes it all

Raspberry black

Gott nytt år

Nu har det nya året börjat. Igår blev en väldigt lång natt då klockan slog sju när vi gick och la oss.. Men kul hade vi. Vi spelade ett as roligt spel, jag kommer verkligen inte ihåg vad det heter. Någonting med panna. Men skit samma, man har ett band runt huvudet och så sätter man fast två lappar med namn på. Väldigt skoj måste jag säga.
Eftersom vi var på björkö så gick vi ner till hamnen, mysigt men kallt!
Nu orkar jag inte skriva mer, ska kolla på film och sedan somna tidigt idag. Så jag avslutar med lite bilder från dom sista ögonblicken år 2008..


Tessan du är så söt!


VÄLDIGT roligt spel!

Strike that pose!

"lets play gangsta"..hmm

Alle ty sammen

..är det inte likt?..

RSS 2.0