The Boondock Saints



Filip, nu har jag sett en av dina två filmer. Hmm, jag måste säga att jag tyckte att denna var lite seg. Även lite konstig. Den var bra, men konstig. Men det kan ju vara till viss del att jag inte gillar Willem Dafoe.
Men filmen var bra, dock ingen som jag skulle välja att se igen om det fanns andra alternativ.
Vi får se om den andra filmen håller ett högre mått. haha








New year's eve

Nu har jag hunnit äta massa räkor och skaffat mig ett festivalpass. Mycket trevligt. Men nu känner jag att eftersom det är nyårsafton imon så ska jag vila ut mig idag. Så snart blir det film och chips samt mitt nya täcke eftersom det är förjävla kallt på nedervåningen, brrr!

Förra året spenderades nyår först på middag hemma hos angelica och sedan begav vi oss ut till hisingen tror jag på en fest som henrik och co. var på. Det var en sjukt rolig nyår. Därför ska det bli skönt att ha en lugn nyår iår för att kunna ladda inför nästa! ahaha

Göteborg international film festival

Imorse när jag satt och läste tidningen till frukosten bläddra jag upp en sida där det stod om Filmfestivalen 2009. Jag ska gå, men jag måste bara hitta någon att gå med. Är ju inte vidare kul att gå själv. För att ha bott i Göteborg hela mitt liv så visste jag faktiskt inte att Filmfestivalen fanns. Inte förens januari, iår, då jag gick med Henrik. Bästa filmen då var nog Ben X.. Vi får väl se vilken som toppar listan denna gången..
Men nu ska jag fika, och sedan äta massa räkor. Vi stod inne i Feskekörkan i två och en halv timma ungfär. Väldigt trångt och så luktade man fisk när man gick därifrån.. Inte så kul.

so long!


seasons in the sun

Finns ingenting att skriva just i denna lediga tid. Jag har varit inne på rean ett antal dagar nu. Suck, så tröttsamt. Men en del fick jag köpt. Min lugg är lite rakare än tre dagar sedan och i övermorgon är det the "big happening", nyårs afton, som detta året kommer vara relativt lugnt (ska bli skönt, faktiskt!).
Jag är trött på vinter. Kallt väder, elektriskt hår, långtråkiga dagar och molnig, grå himmel. Jag vill ha sol, blå himmel, bruna ben, shorts, linne, solglasögon och smältande glass.. NU!


Picknick

Impulsivt och spontant







Jag fick en sådan "göra-någonting-oväntat-impulsivt-känsla" förut.. Så mina damer och herrar, jag klippte lugg.. okej jag har haft lugg förut men inte raklugg.. Så vi får väl se hur det kommer kännas om en stund eller imorgon. Men gud vad jag gillar att göra saker på impuls!







over and out

Nu är julen över och det är faktiskt förjävla skönt! Ingen mer julmat och ingen mer stress över julklappar. Men jag fick iallafall mina två skivor och en oväntad present av tilda, "En annan del av Köping!", Ska bli så kul att se på! Jag är nöjd och det blev alla andra.
Idag ska jag bara slappa så mycekt det bara går. Sitta framför tvn och kolla på transformers och 10,000 BC. Så skönt. Imorgon ska jag kanske åka in en sväng till stan och kolla lite på rean, brukar inte hitta så mycket men kanske någonting. Billigt är bra!


Pappa hade julslips, gulligt!


I väntans tider..

Christmas


God jul

Nu ska man bara vänta på att maten ska bli klar coh att kalle anka snart ska börja. Julen är en lång väntan men o så mysig!

i väntans tider

Imorgon är det julafton och här sitter jag på jobbet och väntar på att klockan ska gå, men det ändå jag kan tänka på är sommaren. Jag längtar verkligen jätte mycket.. värme och sol, mums..


..tänk när man kunde gå runt så där.. skönt..

it feels like an hour, but its just a few seconds..

Det känns som om denna dagen aldrig ska ta slut. Det finns ingenting att göra härpå jobbet. Dom tre eleverna som är här kollar på film och vi i personalen sitter inne i arbetsrummet och halvt sover. Suck. Jag hade verkligen velat vara hemma nu. Sovit tills jag vaknade och sedan tagit dagen som den kommer. Men icke, plikten kallar och pengarna behövs ju. Imorgon ska jag vara själv här med en elev mellan halv ett tills taxibussen kommer vid fyra. Det ska ändå bli mysigt för vi ska gå och kolla lite på bussarna och sedan fika. Mysigt.

Nu har jag precis pratat med min chef.. jag har tydligen fått fel slags tjänst. Antingen fick jag välja mellan att börja jobba nittio procent istället för hundra eller börja jobba sju tre gånger i veckan.. Jag behöver ju verkligen pengarna till min resa (vet inte vart den ska gå än men ändå). Så jag tog sista alternativet. Suck, jag kommer vara helt död till sommaren. Men man blir ju lite piggare och gladare när solen skiner och man slipper gå runt med en massa tjocka kläder på sig. Så förhoppningsvis kommer det bli bättre...

Usch, tiden här på verksamhetsträningen går så långsamt...

so fine

Nu är jag även klar med mitt nattusbord och min låda. Den blev så fin! Därför ska ni få se några bilder på den..






















Julgodis

Idag har jag och tessan varit och handlat lite julklappar. Men shit, vi åkte säkert runt i en halv timma bara för att hitta en parkeringsplats. Men då är det ju så att jag har en lapp så jag får stå på en viss del av skolans (mitt jobbs) parkering där det var tomt. Vip-platserna! När vi sedan kom hem var jag så sjukt trött, så det blev lite fika och sedan satte vi igång med vårat julgodis bak. Men nyttig som jag blivit gjorde jag bröd istället. Sååå gott! Martin och tilda gjorde pepparkakshus (nästan ett måste under jul!), mamma och tessan gjorde tryffel, fudge, skorpor och någon ny variant med choklad och polkagrisar. Alltid ska dom göra mest! Men jag är nöjd med mitt bröd.

 

Mums, kolla va fint det blev!

and Im on my knees looking for the answer, are we human or are we dancer

Nu är det rast igen och snart ska jag diska all disk från mat och boende lektionen. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite musik. Jag måste ju ladda mina batterier..


The Killers - Human


Life goes on

Igår var en sådan där dag som det sprudlar av spontanitet! efter jobbet hoppas alla personal in i tre bilar och åkte hem till en kollega för att äta julfika. Riktigt mysigt! efter en massa kakor (nu menar jag verkligen massa kakor, hon hade bakat minst tolv sorter! mums) och lite glögg (MUMS!) hade vi lite a-lagsmöte och sedan en rundtur i huset. Hennes dotter hade ett sitta-i-fönster, jag blev ju inte bara lite avundsjuk.. Efter detta åkte jag och en annan kollega till movieline.. billiga filmer = en bra julklapp. Så det blev lite filmköp och sedan hem. Middag, sedan kollade jag på Butterfly effect. Den är verkligen jätte bra. SE den!

Idag är det en helt vanlig tråkig torsdag, förutom det att jag, tessan och kanske sanna ska åka in efter jobbet och handla lite julklappar. Mysigt! Förhoppningsvis ska vi ju fika också. Det är ju det mysigaste med att handla julklappar!

Men nu ska det bli lunch (mat och boende lektion) där vi idag ska få äta rester. Får se hur gott det akn bli egentligen.. hmm

So long

here and now

Dagen började som vilken måndag som helst förutom att jag försov mig en aning. Men som tur är så var min vita springare hemma. Skönt. En lång dag paserade och på eftermiddagen skulle vi gå på någon julrevy. Det var bra musik, roliga påhitt och så måste jag gå mitt i allt för att jag skulle till vårdcentralen. Så jävla typiskt. Men på onsdag är det konsert igen och sedan är det ju avslutning på fredag.

Nästa vecka ska jag jobba 22 och 23. Sedan är det ju julafton och jag känner att det kanske är dags att börja tänka lite på vad man ska köpa.. Suck...


..tänk om det vore så här lätt att slänga ner saker i en vagn och sedan var allt klart! Gekås, det är grejer det!..

game

Nu har jag varit och kollat när min lilla plutt har spelat två matcher. Dom förlorade båda matcherna, ingen hade nån vilja, skit tråkigt.
Nu ska jag sätta mig framför tvn och äta kvällsfika. Sen börjar ju arbetsveckan klockan sju imorgon bitti så det blir till att gå och lägga sig tidigt.


In action


me and mammi


en tredelad pepparkaka

Igår började kvällen väldigt bra. Jag åkte hem till min kära sanna för att smaka på nygjort julgodis och dricka vin i hennes något udda järnglas. Väldigt trevligt. Vi satt och pratade och jag målade naglarna samtidigt som sanna satt och sydde.. hmm.. ja sen bar det in till stan för att ta nian till röda sten. Jag har nog aldrig sett ett så öde ställe förut. Det var som om dom ställt ut ett stort fyrkantigt hus mitt ute i ingenstans.. under bron. Och mina nya fördomar om detta ställe blev ju inte bättre av att det var iprincip helt öde när vi väl kom in. Men detta stoppade ju inte oss så vi begav oss till baren och beställde in en julkyss dagen till ära, det var ju faktiskt lucia. Två julkyssar senare och det hade äntligen börjar komma lite folk, lite skumt folk men ändå folk... Det var sjukt dålig musik som nådde våra öron men lite dans blev det ju iallafall. Men efter att vi tröttnat på all "ont-i-huvudet"- musik ställte vi oss i kön för att hämta ut våra jackor. Men då började ju modeviningen och vi var ju nyfikna på hur den skulle se ut. Vi såg en massa hulebäckare och när vi ställde oss i kön igen för att hämta jackorna såg vi även ett bekant ansikte från första gången vi var ute. Haha, han hade inte förändrats ett dugg.
Väl ute efter många om och men så begav vi oss till spårvagnen.. båda var trötta så tracy fick fylla våra öron med lugn musik på spårvagnen hem..




Discodance

Det är så himlans tråkigt att vakna sent på dagen, dagen blir så himla mycket segare och kortare då.. Idag vaknade jag klockan två. Jag blev chockad att jag ens kunde sova så länge. Men jag ska inte göra detta till en seg dag. Nu ska jag snart hem till sanna och äta middag och sedan ska vi till röda sten.
skoldisco är ju ingenting man går på varje dag!


 


working 8 to 4, what a way to make a living

Idag på jobbet har det faktiskt varit en rolig dag. Jag och en jobbarkompis har suttit och lärt oss lite låtar på gitarren och eftersom det är lucia imorgon så spelade vi lite jullåtar på luciafikan. Det var jätte mysigt och eleverna sjöng så väggarna knakade. Haha, sen fick min arbetskompis ett litet knäpp så hon tog gitarren och började sjunga "jag är ipren den intelligenta värk tabletten...". Det var riktigt underhållande. På lucia firandet fick jag rysningar i hela kroppen, det var väldigt fint. Tomtarna sjöng blandannat "..endast tomten är naken..".. hehe det var roligt, eleverna fattade dock inte vad som var så fel då dom inte la märke till ordet naken.
Men nu ska jag bege mig hemmåt. Någon måste ju laga maten när mamma och pappa är på ullared, gekås. Och imorgon åker tessan till London, och jag och sanna ska förhoppningsvis på "skoldisco".. Woho

Men So long my friends..

julklapp?

Nu har jag rast efter att ha ätit julbord i bamba. Det var faktiskt gott även om det inte är så mycket som jag äter.. kräsen, I know! Men det känns faktiskt som detta är en bra dag. Jag får bara hoppas att det håller i sig. Ikväll ska jag på min sista gång på teckenspråkskursen. Ska bli kul för vi ska lära oss att teckna till olika julsånger, Wiee

Satt och tänkte på julklappar, min mamma sa att jag måste säga någonting som jag önskar mig, men jag tycker att det är jätte svårt. Men ajg sitter och funderar på någon ny skiva kanske..maybe this one?:


Coldplay - Viva La Vida


here I go again

Efter en lång och slitsam dag på jobbet träffade jag min kära tessan på allum för att titta lite efter julklappar. Men istället för det kom vi hem med några påsar till oss själva. Det blev nya trosor, mer garn till min halsduk, bär och juice som vi ska göra smoothies av och det bästa av allt MAMMA MIA! Den är nu min, jag ska sitta och sjunga till den ikväll medans jag stickar på min halsduk och dricker smoothie. Det var jätte mysigt att gå runt med tessan på allum. Egentligen är allum ett tråkigt ställe men inte med tessan. Vi kollade också en del på skor. Men dom vi hittade som var fina var aaaalldeles för dyra och dom som var billigare var fula. Suck, men det var väl tur det (ett par skor till och mamma hade fått spader!).

Det känns så himlans bra nu, tessan och jag har kommit varandra lite närmare och vi bråkare inte alls mycket. Så skönt!


Together we are magical

Music

good music in break time:


Gary Moore - Wild Frontier

game-day

Idag gick jag upp vid sju för att vi skulle åka till Udevalla där tilda spelar sm. Jag var riktigt trött kan jag lova. Vi kom lite sent till matchen men dom förlorade och detvar ingen spänning över huvud taget, trist. Men sen gick vi rnt lite i "city" (vi gick igenom det på två min.) Alla affärer var stängda, öppnade inte förens tolv, vad är det liksom. Men vi hittade en liten loppis som var öppen och jag måste säga att den var väääldigt liten men ooh så bra. Jag är nu fem skivor rikare (hundra spänn, vilket kap!) sen när vi var klara där så var klockan tolv så vi kollade lite snabbt in i dom andra affärerna, men vi hittade inte så mycket. Men jag hittade en stickad kofta som jag önskade mig i julklapp. Mycket mysig!
Tilda förlorade även sista matchen med en massa mål så det var inget kul att se, även om min lilla plutt var lika duktig som vanligt..
Väl hemma åkte jag och pappa till farmor och grattade henne på födelsedagen, min skönsång var mycket uppskattad!


Yesterday, all my problems seemed so far away..

Igår hade mamma och pappa gäster så ajg kände att jag inte ville vara hemma. Så jag och sanna sa att vi skulle vara hemma hos henne och sticka och lyssna på mysig musik. Men innan sanna kommit hem hade gästerna redan kommit hem till oss. Så medans jag väntade på att min kära skulle ringa fick jag sitta och kolla på extremt flummiga vuxna människor som sitter och pysslar. Det var faktiskt roligt. Men jag gick ner och kollade klart på hela säsong ett av one tree hill. Snyft, nu får jag vänta tills sanna kollat klart på tvåan så jag kan låna den. Men sanna, våran ide var ändå bra, jag köper trean och du fyran osv. Prima.
Men sen ringde sanna och jag tog min vita springare, min stickning och one tree hill boxen och åkte hem till henne. Det var en väldigt mysig kväll. Det sköna vara tt det både var seriöst prat som varvade oseriöst prat. Mycket mysigt. Medans min stickning växte kom sanna inte mycket längre än en rad. Men mysigt hade vi. Sanna det är så himlans skönt att prata med dig! Haha, men när klockan började närma sig två snåret blev allting bara flummigare och flummigare, men sjukt roligt (ett grisskatt glömmer amn aldrig!). Vid tre begav jag och min lilla bil oss hemåt.
Jag gillar myskvällar med min sängkamrat.

Min kära sängkamrat


Sannas überfina jordglobslampa

take a sleepningpill maybe a drink or something


Igår kväll efter att jag gjort och ätit mat kom millrud och hämtade mig. När vi kom hem till henne skulle evis göra pepparkakshus.. En egen modell, wow. Jag vill också kunna göra ett riktigt fint pepparkakshus där man inte behöver använda trälim..
Men efter att smakat på degen gick vi in och la oss in the masterbed för att kolla på taken. Har aldrig hört talas om den men den var faktiskt riktigt bra. Efter filmen satt vi och pratade med evis en lång stund, åt lite mer överblivien deg. Sen vid halv ett var ajg så trött så millrud körde hem mig i sin röda racerbil.


Idag ska jag vara med min kära sanna. Stickning, all night long. Ska bli mysigt.

tomtestuga

En helt vanlig dag på jobbet.. Men jag var skit trött idag. Jag kopierade en massa barnvisor som jag tänkte att jag skulle lära mig.
Efter jobbet gick jag till panduro och köpte fyra garnnystan så att jag kan börja sticka på min halsduk igen, rofyllt. Sen åkte jag hem för att äta mat och för att sedan åka och simma. Idag var det verkligen jätte jobbigt, jag var trött efter fem varv, pust!
Efter simningen och bastandet så åkte vi hem till mormor och morfar för att äta kvälls fika. Dom var jätte glada och morfar hade varit och köpt lussekatter, mums. Mormor visade stolt upp alla sina tomtar som hon ställt fram.. Deras vardagsrum såg ut som en liten röd tomtestuga. Men mysigt var det. Sen fikade vi. I kakkorgen såg jag till min lycka att mormor hade lagt fram jitterbug, inga jitterbug är så goda som min mormors! mmhm.. Men kvällens mys slutade med att jag nästan satt och sov i soffan för att jag var så trött. Men jag kan lova att när amn kör hem och det är förjäkla kallt i bilen och is på gatan så blir man plötsligt väldigt pigg. Men nu ska jag gå och lägga mig. Måste sova, men det är så himlans skönt att det är fredag imon, woho. Jag ska bara ta det vääldigt lugnt.
So long, långkalsong


Music at the break

Ännu en rast paserar och jag känner mig fruktansvärt rastlös. Jag sitter och hoppas på att mitt garn ska ha kommit idag så att jag kan fortsätta sticka, men vi får väl se hur det bli med den saken.. Men till helgen ska iallafall jag och min kära ha en myskväll med stickning och ljus. Ooh so cosy!
Jag ska även idag dela med mig av min musik. jag bara älskar sjuttiotals rock, its sooo good!


Take it on the run - REO Speedwagon

addicted

Igår när jag kom hem från jobbet, efter att jag ätit mat satt jag seriöst konstant fram till klockan halv elva och kollade på One Tree Hill.. Jag är besatt!! Men serien är ju bara så bra. Men man blir ju lite avis på all kärlek som ständigt dyker upp. Om det ändå vore så lätt. Men men. Jag och min älskade tessan satt och kollade på denna underbara serie och fikade, mycket mysigt.

Idag har jag gått igenom allt vad det innebär att jag ska få en massa (jag vet verkligen inte om jag kommer klara det!) nya uppgifter eftersom jag ska taöver en annans arbetsuppgfter, SAMTIDIGT som jag ska hjälpa en ny lärare att dels komma in i gruppen men också lära sig allt och komma in i allt som vi håller på med. It´s kinda hard! Men jag håller verkligen tummarna för att jag kommer klara det.

Nu tänkte jag att jag skulle gå upp och göra lite mat, duka och tända lite ljus för att göra denna tråkiga och gråa dag lite bättre. Men mina elever är så underbara så dom kan göra vilken dag som helst till en bra dag.

Men mer kommer kanske sen om jag inte ännu en dag fastnar framför tv och mitt nya beroende.. (det slutade verkligen jättespännande igår. För er som sett serien så är det då lucas får hjärtstillestånd på sjukhuset efter krocken. Åååh, spännande!) Men so long friends..

Music

När man har rast och man känner att man hemsk gärna skulle åka hem och kolla på one tree hill (helt besatt är jag) så är en bra låt någonting uppiggande!


Iggy Pop - Wild One


RSS 2.0