Tomaten och kraftan!

Okej, jag ar rod som en krafta och det ar sa jadrans typiskt!

Nu har vi iallafall varit pa on Phu qhoc i tva dagar och det ar helt underbart! Det ar verkligen ett paradis och hotellet ligger mitt pa stranden, bokstavligen! Vit sand, blatt vatten och sol! We like it! Igar tog vi det bara lugnt och slappade, at glass och badade. Idag bestamde vi oss for att sola och bada pa morgonen och sedan hyra moppar pa vid lunch och ta oss in till centrum. Malin var livradd och aven om jag kor moppe hemma till jobbet ibland sa maste jag erkanna att jag var radd jag med. Det ar grusvag med stora stenar nastan hela vagen och det var en tjej igar som vurpat och skrapat upp benet. Usch! Men vi klarade oss riktigt bra, kom fram till centrum dar vi handlade chips, kakor, nudlar, handduk och tva ur snygga kepsar!

Nu har jag precis fatt massage pa stranden och malin har duschat. Nu ska vi bara slappa, kanske ta en glass pa grann hotellet!

Bilder kommer inom kort, ska bara orka ta med mig kameran till datorn!

So long, PUSS!

Hot in Vietnam!

Sitter pa ett skitet internet cafe som luktar kiss i Vietnam. Det ar sa satans varmt har och vi letar desperat efter varsin hatt. Men efter att ha klagat pa kyla i en och en halv vecka ska man inte klaga. Har ser ut som om vi vore i Indien, fast det ar inte lika skitigt och det ar mer turister. Det ar sa sjukt mycket mopeder har. Jag hade hort att det var manga men jag blev helt chockad! Jag har aldrig sett sa har manga mopeder i hela mitt liv!

Vi har iallafall bytt fran ett uber lyxigt hotell med pool och gym GRATIS (javligt dyrt!!!) till ett hotell utan luft! Innan vi gick ut forut satt vi bada med huvudena inne i kylskapet som star pa rummet for att kyla ner oss. Underbart!

Vi har strosat runt har i staden for att se om det fanns nagonting vettigt att gora. Det slutade med att vi satt pa ett cafe, drack kall ol och at mat! Vi har bokat en liten resa pa en resebyra (om man kan kalla det for det..?) till on Phu qhoc. Sa imorgon bitti beger vi oss av pa en tva dagars tripp igenom vietnam till mekong deltat och sedan vidare till Phu qhoc. Vi ska mestadels sitta i en buss sa jag hoppas verkligen att dom har aircondition, for annars kommer jag smalta bort!!

Maste aven tillagga att vi har gatt vilse. Sa nar vi ar klara har ska vi forsoka hitta tillbaka till hotellet igen. Good luck!

Vi far val se om det finns internet pa Phu qhoc, annars hors vi om nagra dagar!

So long, PUSS!

 


Last hours in China

Nu sitter vi har i vardagsrummet, sista stunden i Kina. Det ar lite sorgligt. Jag kommer verkligen sakna billig shopping, skona manniskor och MATEN! Man har ju antligen borjat bli haj pa detta med pinnarna nu, sa ska man lamna.
Vi har precis bestallt in frukost, gott, sa detta lilla korta inlagget far halla er underhallna tills vi kommer till Vietnam.

So long, PUSS!


Och jag lovade ju dig plutt att jag skulle skriva ett inlagg om dig. Det blev ju inte sa men titta, du far ju nan rad iallafall! Saknar dig iallafall, puss!



Kinas basta bild!
Malin, jag, Jessica


En tidig bildbomb!

Idag gick jag och Malin upp ganska tidigt for vi tankte vara i tid till den forbjudna staden. Men val dar hade tydligen hela kina tankt samma sak for det var sjukt mycket manniskor dar och alla knodde sig fram som om det handlade om deras liv! Men vi sag en hel del och det var valdigt fint men sjukt KALLT! Nu ar vi tillbaka pa hostlet och har legat pa rummet och last och nu laddat in bilder. Eftersom vi inte hade nagonting att gora sa blir det bildbomb idag istallet. Here you go;


Pandor pa Bejing zoo

Gora egen mat pa nyar

kycklingfotter, gott??

Den franska fyverkerimodellen!!


Temple of heaven

Kinesiska muren!!

Mamma, det var sjukt hogt och den var riktigt ranglig!

Den forbjudna staden


The great wall ar verkligen great!!!

Jag ar HELT SLUT! Imorse klockan halv sju mottes vi upp vid receptionen for att aka till muren. Det var en fyra timmars lang bussresa ungefar, sov mesta delen sa det var lugnt. Sen nar vi kom fram borjade hajken som mer var som en klattring. Det var bara uppfor, trappa efter traffa. och da hade vi inte ens kommit upp till muren an. Val uppe pa muren var det bara varre. Trapporna gick nastan rakt upp och man seriost klattrade for att komma framat. Jag var helt slut efter bara tio minuter. Da hade vi gatt kanske tva torn och vi skulle ga trettio, JOBBIGT! Men som tur var fanns det en liten genvag sa vi hoppade over den jobbigaste biten, riktigt skont! Men sen var det uppfor igen, lite nerfor och en massa uppfor. Over en bro som knakade och var vinglig och var riktigt hogt upp (enligt mig!). Riktigt laskigt. Men sen var vi nastan framme och mina och Malins ben var som spagetti!

Men det var riktigt kul att ha gjort det! Det var helt fantastiskt, men ocksa sjukt jobbigt!

Resten av dagen ska vi gora absolut ingenting! Vi ska ata tidig middag och bara halla till pa hostlet och ta det lugnt.

Ha det sa gott, mer uppdatering nagon annan dag! PUSS!

temple of heaven

Idag tankte vi att vi skulle ga till "den forbjudna staden" men nar vi val kom fram var det sa sjukt mycket manniskor att vi gav upp utan att forsoka komma in. Sa vi tar det pa onsdag istallet.
Vi stod en stund och diskuterade vad vi skulle bege oss istallet och bestamde oss for "temple of heaven". Nar vi tagit en taxi och akt i vilket kandes som en evighet (en tjugo minuter for tjugosex kronor) kom vi fram och sag att aven har var det mycket manniskor. Vi sag en skylt dar det stod att det var kulturvecka i peking, sa det kommer ju antagligen vara mycket manniskor overallt hela veckan, suck! Men vi bestamde oss for att kopa biljetter och ga in anda. Det var jatte fint men mycket mindre an vad vi trodde sa vi var val dar i kanske en kvart och jag tappade bort Malin TVA ggr. Jag kan ju erkanna att jag var lite skraj. Efter en kvart bestamde vi oss for att ta en taxi tillbaka till hostlet vilket var riktigt skont! 
Lite senare bestamde vi oss for att ga med ett gang och ata pa. Vi kom till ett jatte mysigt stalle dit jag absolut vill aka igen, kommer dock inte ihag namnet pa stallet vilket ar synd. Men jatte god mat.
Nu ska jag och Malin snart ga upp och sova. Vi har bytt rum igen och sover nu i ett rum med atta andra sangar darav jag sover i mitten av ett gang rokande kineser, KUUL!! Hoppas dom ska sova snart med sa jag slipper ligga i ett rokmoln. Imorgon ska vi till muren sa vi ska sova tidigt. Vi ska traffas halv sju sa det blir att ga upp tidigt och pallra pa sig alla klader man har! Det kommer antagligen vara svinkallt!

Bilder kommer i slutet av kina vistelsen!

Ha det guttt! PUSS!


Crazy new years!

Nu har vi varit ute och festat tva ganger har i kina. Eller ja, en och ett forsok. Forsta gangen akte vi till ett stalle som heter vics, riktigt roligt och lyxigt. Pa ett stalle inne pa klubben var man tvungen att betala for att sitta ner, sjukt!
Andra gangen var igar, da det var nyars afton. Kineser ar sjuka nar det kommer till fyrvarkerier. Dom smaller mitt ute i gatan, siktar inte alls och hoppas bara att dom kommer ratt. Ett stort gang bestamde att vi skulle dra ut och nastan alla var pa. Jag och Malin tog en taxi med den franska fyrverkeri modellen (han ar inte det men sjukt roligt. Han sprang runt och skrek "FIIRE" hela tiden, och var bara helt galen) och chico som han kallades, den 155 langa killen fran Chile. Ett gang som kanske inte var sa lyckat eftersom ingen av oss visste vart vi skulle och ingen kan kinesiska. Vi kom iallafall helt fel, hamnade pa nagon gay-fest, fragade om vagen till "the brick" som vi skulle till men ingen kunde engelska eller visste vad the brick var. Sa vi tog en taxi och forsokte komma ratt en andra gang men hamnade pa ett stalle dar det inte var nagra manniskor. Tog en ol och tog sedan en taxi till ett stalle en fran hostlet forklarade for taxi-chaffisen over telefon, vilket visade sig vara hostlet dar alla andra ocksa hade hamnat. Sen nar vi inte fick sitta ute i "vardagsrummet" som det kallas bestamde jag, Malin och tre andra killar ("the french guy, en engelsk kille som forsokte prata svenska hela tiden och en chile-kille.) att vi skulle ut igen. Vilket inte gick sa bra utan vi hamnade pa mc-donalds dar vi satt tills ca halv sex da vi bestamde att vi skulle aka tillbaka. Riktigt skont beslut!

En riktigt galen kvall, men riktigt roligt!! Nu har vi precis atit frukost, gott, och har bestamt oss for att stanna pa hostlet idag.

Ha det gott, PUSS!


FREEZING!

Det ar fruktansvart kallt har! Jag och Malin har nu bestamt oss for att inforskaffa uggs och en tjock mossa sa att vi kommer klara av att aka till muren och den forbjudna staden.
Idag har vi varit pa pekings zoo. Vi fick se pandor, tigrar, lejon och pantrar! Riktigt coolt men det var sjukt kallt sa vi gick igenom det ganska snabbt. Sen hittade vi en liten marknad dar Malin antligen hittade en jacka. Sa nu slipper hon iallafall frysa om overkroppen. Sen gick for att hitta en bokhandel med en massa bocker pa engelska. Vi hittade den inte och vi fros sa sjukt mycket. Sen skulle vi ga med tva rumskamrater till en resturang for att ata peking duck, men det var sjukt langt och vi fros sa vi akte tillbaka till hostlet. Men innan det gick vi till bokhandeln som dom visade var den lag. fyra bocker och en guidbok senare gick vi ut for att hitta en taxi. Taxi ar sjukt billigt har, tjugo kronor for att aka ganska langt, riktigt najs!

Nu har vi pratat med nagra andra har pa hostlet som ska ut och ata sa vi ska antagligen hanga pa dom!

shing shong pa er!
PUSS!

Heaven is a place in Beijing!!

Jag ar i HIMLEN!! Idag har vi bytt till ett hostel (hur mysigt som helst! Peking youth hostel) dar vi bor i ett rum med vaningsangar och ca fyra andra manniskor. Det kommer bli sjukt kul! Men for att komma till "himla" saken sa var jag och Malin pa "silk market" trodde vi. Dar hittade vi en massa skor, converse for 50 SPANN!! Jag kopte tre stycken och ett annat par for 45 kronor. Det ar ju HUR underbart som helst!! En mobil inforskaffades, dock med en massa kinesiska nar man satte pa den.. suck! Tur att ena tjejen som vi bor med pluggat kinesiska! Nu star det pa engelska eftersom svenska inte finns. Aja, vi far val se.

Nu ska vi snart ga ut och ata mat med vara roomies.. Hoppas det blir nagonting gott!

So long, PUSS!

Kandisar i Kina

Hello sweden!
Nu ar vi i Kina vilket ar KALLT! Men vi hade inte raknat med nagot annat sa.. Igar nar vi kom tog vi en svang till ett shopping center dar det inte fanns mycket alls. Men jag kopte mig en jacka sa att jag slipper frysa. Nar vi satt oss pa en resturang for att ata mat kom vissa unga tjejer i personalen fram och ville ta kort med oss. Okej, varfor inte! haha, sa vi kanner oss som kandisar!
Idag ska vi ta oss till ett nytt hostel som vi ska bo pa. Detta hotellet haller inte riktigt inom varan budget. Men det andra ar nog sjukt kul! Tack mormor och morfar for tipset om nyaret, det ska bli jatte kul. Kanske finns det en massa andra som vi kan festa med pa hostlet.
Vi tankte att vi ska ta oss till "silk market" idag for att shoppa loss (forhoppningsvis)! MEn vi far val se om vi hittar till hostlet forst.

Ha det gott!
PUSS!

Of to China

Sista dagen i Indien! Om nagra timmar aker vi till flygplatsen for att bege oss till Kina. Det ska bli saa skont! ar faktiskt lite trott pa maten, manniskorna och lukten har! Vi ska snart ga ner till marknaden for att se om vi kanske koper nagonting minnesvart.

Sa nasta uppdatering kommer antagligen droja tills vi hittat ett internet-cafe i Peking. Onska oss lycka till!

PUSS!


Bildbomb!

Har kommer nu antligen en liten bildbomb fran dag ett!


Muminland

forsta skrackresan!


Forsta dagen med gruppen. Vi knodde in sex stycken i en liten tucktuck och akte till en club

Malin efter vi varit inne i ett tempel!

Underbart gott!

Taj Mahal



Cukeltuktuk

monkeys


trott pa curry!

Namaste allihopa!
Nu ar det sista dagen med gruppen och det ska vi ut och fira ikvall genom att ata pa en resturang som ligger uppe pa ett tag, kan ju inte bli annat an trevligt! Det kanns trist att lamna gruppen, den ar sjukt skon. Men men, man ska ju sluta nar man har som roligast har jag hort. 
Igar och dagen innan det var vi i en stad som heter Jaipur. Hotellet var underbart, det var varmt och det fanns varmvatten! Vi har sett dom olika stadsdelarna (om man kallar det for det?) av Jaipur. Den rosa staden och den gula staden. Sen fick vi resten av dagen pa oss att shoppa. Vi hittade inte sa mycket. En sjal och ett par sandaler sa att mina fotter kan fa andas! Idag har vi suttit pa en buss i sex timmar, vilket ar riktigt segt eftersom man sitter som pa en studsmaskin hela tiden. Man kan inte lasa fora man ser inte vad som star i boken for att det guppar sa fruktansvart mycket. Tank er att sitta och aka pa en vag med en massa vagbulor i olika storleker i sex timmar, riktigt jobbigt! Val framme checkade vi in pa hotellet och sedan tog vi oss en svang for att ta ut pengar och kopa vatten.

Nu ar jag och Malin sa sjukt trotta pa indisk mat och langtar riktigt mycket tills vi ska aka visare till Kina. Ska bli skont med lite miljo ombyte. Men en i gruppen sa att Kina ar varre an Indien for det ar valdigt valdigt fa som kan engelska. Men forhoppningsvis kommer vi att klara det anda. Dom maste ju veta vad dom stora attraktionerna heter pa engelska.. eller?! Lets hope!

Jag hade tankt att lagga upp lite bilder som ni skulle fa se nu, men jag haller pa att lagga over dom pa mitt usb och det tar sa fruktansvart lang tid sa ni far vanta tills imorgon! Men en bild ska ni fa!
Nu ska jag, nar bilderna laddat klart, ga upp till malin sa ska vi vila innan vi ska ut igen. Imorgon ska vi ta oss en riktigt lang sovmorgon och sedan ga ut och ata lunch. Kanske tar oss en liten runda pa den lokala bazaren, vi far val se.

Ha det underbart!
PUSS!


Har ar hela gruppen utanfor Taj Mahal!


Flashpacking

Nu var det ett tag sedan jag skrev, det beror pa att det ar rikigt dalig standard pa datorerna har och det gar inte att blogga. Men en liten kort sammanfattning av dom senaste dagarna.

Forsta dagen var vi pa en rundtur i Dehli dar vi trodde vi skulle aka till alla dom stallena jag och Malin hade varit pa sjalva men det gjorde vi inte vilket var riktigt kul. Vi akte till gamla delen av Dehli dar vi var pa en kryddmarknad och at nagon typisk indisk mat pa ett litet skabbigt stalle, som smakade utsokt. Dagen efter det akte vi till Agra dar vi fick se Taj mahal vid soluppgangen vilket ar helt fantastiskt! Vi var i Agra under tva dagar dar vi fick se en massa olika tempel och fort fran 1600-talet. Dom ar verkligen helt otroliga.

Idag ar vi i en ny stad som jag inte kommer ihag namnet pa. Solen branner pa riktigt ordentligt. Vi har atit lunch ute men det var nastan outharligt! Lite senare ska vi se en dock teater, far se hur det blir. Nu ar vi i en ny stad som jag inte riktigt kan namnet pa. Det ar sjukt varmt och hotellet har en pool vilket ar riktigt najs! Dom senaste dagarna har vi varit med en grupp med riktigt skona manniskor. Tva danskar och tva britter ar dom vi umgas med. Den ena britten sager att det inte ar backpacking jag och Malin gor utan Flashpacking eftersom vi bara bor pa (enligt indien) lyxhotell.

Vi har tagit en massa bilder men vi ska lagga in dom i slutet av Indien resan. Hall ut!!

Ha det gott, Puss!

RSS 2.0